Tasty deep fried potato slices with organic fork in ceramic bowl on wooden table in sunlight

In Nederland is er een groeiend debat gaande over welke dag nu eigenlijk de beste dag is voor een ouderwets avondje patat. Traditioneel werd patatdag altijd gevierd op donderdag. De reden hiervoor was dat veel mensen op vrijdag een vrije dag hadden en dus de mogelijkheid hadden om eens lekker uit te slapen na een avondje genieten van een patatje met mayo.

Echter, de laatste jaren is er een nieuwe trend ontstaan waarbij steeds meer mensen pleiten voor het verplaatsen van patatdag naar zaterdag. Het argument hierachter is dat de meeste mensen op zaterdag vrij zijn en dus de tijd hebben om echt te genieten van een uitgebreide maaltijd met patat en alle bijbehorende snacks.

De voorstanders van zaterdag als patatdag wijzen erop dat dit veel beter past bij het moderne drukke leven van veel mensen. Op donderdag hebben mensen vaak nog allerlei verplichtingen en is er vaak minder tijd om rustig te genieten van een maaltijd. Op zaterdag daarentegen is er vaak meer ruimte om echt te genieten en even tot rust te komen na een drukke werkweek.

Toch zijn er ook nog steeds veel mensen die pleiten voor het behouden van de traditionele donderdag als patatdag. Het gevoel van nostalgie en traditie speelt hierbij een belangrijke rol. Voor velen is donderdag nog steeds de dag waarop ze het meest kunnen genieten van een lekkere portie verse patat met een flinke klodder mayonaise.

Het lijkt erop dat dit dilemma nog wel even zal blijven bestaan. Voorlopig lijkt er nog geen definitieve beslissing genomen te worden over welke dag nu eigenlijk de beste is voor patatdag. Misschien is het uiteindelijk wel aan iedereen om voor zichzelf te beslissen welke dag het beste past bij hun eigen situatie en voorkeuren.

Wat vindt u? Is donderdag nog steeds de beste dag voor een ouderwetse patatdag, of bent u het eens met de voorstanders van zaterdag als patatdag? Laat het ons weten in de reacties en wie weet komt er ooit een definitieve uitspraak over deze prangende kwestie.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *