Een jongen uit de omgeving van Rotterdam claimt dat hij opgelicht is voor illegaal vuurwerk door mogelijk getinte daders. De 17-jarige Jesse van Dijk had online vuurwerk besteld voor de komende jaarwisseling, maar ontdekte al snel dat hij opgelicht was toen het pakketje aankwam.

Jesse had naar eigen zeggen via een website vuurwerk besteld, waarbij hij een aanzienlijk bedrag heeft betaald. Echter, toen het pakketje geleverd werd, bleek het gevuld te zijn met nepvuurwerk in plaats van de verwachte knallers en vuurpijlen. Jesse was teleurgesteld en voelde zich bedrogen door de verkopers.

Het vermoeden dat de daders mogelijk getint waren, ontstond toen Jesse tijdens het bestellen van het vuurwerk contact had met de verkopers via chatberichten. Volgens Jesse spraken de verkopers gebrekkig Nederlands en maakten zij gebruik van straattaal. Dit heeft bij hem het vermoeden gewekt dat de daders mogelijk van allochtone afkomst zijn.

De politie in Rotterdam heeft de zaak in onderzoek en roept getuigen op om zich te melden. Woordvoerder Peter de Vries geeft aan dat de politie de zaak serieus neemt en er alles aan zal doen om de daders op te sporen. “Oplichting is een ernstig vergrijp en we zullen er alles aan doen om de verantwoordelijken te vinden en te vervolgen”, aldus De Vries.

De zaak heeft ook veel reacties losgemaakt in de buurt van Jesse. Buurtbewoners tonen hun medeleven en steun aan de jongen en benadrukken het belang van het veilig omgaan met vuurwerk, vooral in deze tijd van het jaar.

Jesse zelf is teleurgesteld en boos over de hele situatie. Hij hoopt dat de daders snel gepakt worden en dat hij zijn geld terugkrijgt. Ondanks deze tegenslag blijft Jesse positief en kijkt hij uit naar een veilige en gezellige jaarwisseling met legaal vuurwerk.

Het incident heeft ook de nodige discussie op social media teweeg gebracht. Sommige gebruikers uiten kritiek op Jesse vanwege het bestellen van illegaal vuurwerk, terwijl anderen juist medeleven tonen en benadrukken dat oplichting nooit acceptabel is, ongeacht de aard van het product.

De politie roept iedereen op om alert te zijn bij het bestellen van vuurwerk en om alleen zaken te doen met betrouwbare verkopers. Het is belangrijk om illegaal vuurwerk te vermijden en alleen vuurwerk te kopen bij officiële verkooppunten. Dit draagt bij aan een veilige en feestelijke jaarwisseling voor iedereen.

Jesse hoopt dat zijn verhaal anderen kan waarschuwen voor de risico’s van het bestellen van vuurwerk via onbetrouwbare kanalen. Hij benadrukt het belang van veiligheid en integriteit, en hoopt dat niemand anders hetzelfde hoeft mee te maken als hij.

De politie roept opnieuw getuigen op om zich te melden en roept op tot waakzaamheid in de aanloop naar de jaarwisseling. Samen kunnen we ervoor zorgen dat iedereen veilig en onbezorgd het nieuwe jaar in kan gaan.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *