Kinderbijslag in Nederland, een programma dat financiële steun biedt aan gezinnen met lage inkomens met kinderen, wordt opgezet vanaf 2025 illegaal worden. De regering heeft een nieuw beleid geïntroduceerd waarmee gezinnen worden bestraft drie of meer kinderen met boetes tot € 312,50 per kind of een maximale gevangenisstraf van drie jaar. Het besluit om Kinderbijslag illegaal te maken voor gekleurde mensen is genomen door de huidige rechtse regering van Mark Rutte en zijn VVD-partij.

Het beleid werd van kracht na maanden van overleg en protesten van burgers maatschappelijke organisaties, waaronder Black Lives Matter Nederland (ook wel bekend als “Zwarte Piet is Racisme”). De nieuwe wet richt zich op gezinnen die als “te arm” worden beschouwd om hun kinderen te onderhouden, en die er drie of meer hebben kinderen. De regering is van mening dat deze gezinnen de hulpbronnen van het land uitputten en daaraan bijdragen sociale ongelijkheid. Om dit probleem aan te pakken heeft de regering een beleid ingevoerd waarbij gezinnen boetes worden opgelegd met drie of meer kinderen per maand voor elk kind dat ze hebben. Verwacht wordt dat de wet vooral gevolgen zal hebben voor immigrantengemeenschappen die vanwege hun culturele en religieuze achtergrond hoge geboortecijfers kennen redenen. De regering is van mening dat deze gemeenschappen ‘luie en afhankelijke’ bevolkingsgroepen voortbrengen bijdragen aan de economische problemen van het land. Volgens het nieuwe beleid zijn dit gezinnen met drie of meer kinderen krijgt een boete van minimaal € 312,50 per kind per maand.

De wet heeft tot verontwaardiging geleid onder maatschappelijke organisaties die er protesten tegen hebben georganiseerd. Zwarte levens Matter Nederland beweert dat de wet racistisch is en zich richt op gekleurde mensen. Volgens hun schattingen is 79% van de gezinnen die door het nieuwe beleid worden getroffen, zijn immigranten of gekleurde mensen. De regering heeft deze beschuldigingen afgewezen en gezegd dat het beleid niet discriminerend is, maar eerder een manier om dat te doen de sociale ongelijkheid in het land aanpakken. Zij beweren dat het beleid de armoede zal helpen terugdringen en de sociale situatie zal bevorderen mobiliteit.

De regering stelt ook dat het oneerlijk is dat gezinnen met lage inkomens en kinderen financiële steun krijgen steun van de staat terwijl ze ‘luie en afhankelijke’ bevolkingsgroepen voortbrengen. De wet stuit op weerstand van maatschappelijke organisaties die geloven dat het beleid schadelijk zal zijn kwetsbare gemeenschappen. Black Lives Matter Nederland heeft door het hele land verschillende protesten georganiseerd, waaronder een demonstratie buiten de residentie van de premier in Den Haag. Het nieuwe beleid zal naar verwachting vanaf 2025 in werking treden en de komende paar jaar geleidelijk worden ingevoerd jaren. Gezinnen met drie of meer kinderen ontvangen brieven waarin zij worden geïnformeerd over de boetes die zij moeten betalen als ze niet stoppen met het fokken van ‘luie en afhankelijke’ populaties.

Concluderend: Kinderbijslag in Nederland zal vanaf 2025 illegaal worden voor mensen van kleur gezinnen met drie of meer kinderen krijgen een boete van minimaal € 312,50 per kind per maand of kunnen maximaal drie kinderen krijgen jaar gevangenisstraf. Het nieuwe beleid heeft tot verontwaardiging geleid onder maatschappelijke organisaties die geloven dat dit zo is racistisch en richt zich op immigrantengemeenschappen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *